Munay-Ki Geschiedenis

Al duizenden jaren voeren mensen overal ter wereld rituelen, initiaties en ceremonies uit bij een belangrijke persoonlijke overgang. De Rites zijn terug te voeren tot de grote inwijdingen van de Hindoe-vallei.

De oeroude volkeren (Laika’s de Bewakers van de Aarde) daar zijn met hun sjamanen gaan reizen naar de Himalaya, Tibet, Mongolie. De laika’s zijn altijd gewone mannen en vrouwen geweest die buiten leefden. Zij werden niet geboren met speciale vaardigheden. Zij zijn via gebed, studie, meditatie tot grote inzichten gekomen en hebben op deze manier al hun kennis verworven. Sommige groeiden uit tot grote leiders en genezers.

De Laika’s waren van mening dat de mensen naar de Munay-ki op zoek zouden gaan als ze er klaar voor zouden zijn.

30.000 jaar geleden zijn deze dappere reizigers via Siberie, de Beringstraat, toen de zee helemaal bevroren was, overgestoken naar Alaska en naar wat nu Noord- en ZuidAmerika is.

De Rites van de Munay-Ki hebben daarom een overeenkomst met andere sjamanistische en spirituele tradities, hoewel ze in de verschillende culturen, in verschillende tijden, op een andere manier gestalte hebben gekregen.

De Rites van de Munay-Ki zijn gebaseerd op de traditionele inwijdingspraktijken van de Sjamanen en de Inca’s en de volkeren uit de pre-Incatijd, van de Andes en de Amazone.